Nëse jeni të interesuar për hapësira për biznesin tuaj vetëm pak njësi kanë mbetur!

PRONA NË SHITJE

+355 69 801 4999

Nëse jeni të interesuar për hapësira për biznesin tuaj vetëm pak njësi kanë mbetur!Rreth Nesh

Vlora Marina

Rezidenca

Hotelet

MARINA

Shëtitorja

Investimet

Lajme & Evente

Kontakt

+355 69 801 4999

Lajme & Evente

D-Marin comes to Albania

D-Marin vjen në Shqipëri,

D-Marin vjen në Shqipëri,

Rrjeti gjigant i menaxhimit të marinave marrëveshje bashkëpunimi me Vlora Marina

Vlora Marina ka nënshkruar një tjetër marrëveshje partneriteti, këtë herë me D-Marin, rrjetin prestigjioz të menaxhimit të marinave në gjithë Mesdheun dhe në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Marrëveshja e firmosur nga të dyja palët parashikon marrjen përsipër nga ana e D-Marin të të gjitha shërbimeve të nevojshme për funksionimin e portit turistik të Vlorës që po ndërtohet nga e para nga kompania Vlora Marina. Ofrimi i shërbimeve të tilla si ankorim, furnizim me karburant, siguri 24h, mirëmbajtje e mjeteve lundruese, sigurim i paisjeve portative të marinës duke përfshirë automjetet dhe varkat e punës si dhe shumë të tjera do krijojnë një standard të ri për turizmin blu në vend dhe do e pozicionojnë Vlorën si destinacion të rëndësishëm në Mesdhe. Marina e Vlorës do të jetë jo vetëm një infrastrukturë moderne e ndërtuar krejtësisht nga e para por edhe një hapësirë shërbimesh cilësore të standardeve ndërkombëtare për turistët që preferojnë të udhëtojnë nga deti. Si një hapësirë e hapur për të gjithë, shërbimet e portit do të jenë në funksion të të gjithë turistëve dhe banorëve të Vlorës.

Vanova Strakosha, Drejtore e Përgjithshme e Vlora Marina në fjalën e saj përpara nënshkrimit të marrëveshjes tha se ky bashkëpunim vendos standarde të reja në mënyrën e menaxhimit të marinave si dhe ofrimit për herë të parë të shërbimeve ekskluzive në Shqipëri.


“ Porti turistik i Vlorës është një investim prej rreth 45 milion euro që do e ndihmojë Vlorën dhe Shqipërinë në rritjen e standardit të ofertës turistike. Për vetë rëndësinë që ka Porti Turistik i Vlorës, nuk mund të mos i kushtonim vëmendjen maksimale partnerit që do ta menaxhojë atë. Prandaj, sot jemi këtu për të kurorëzuar një tjetër bashkëpunim që afron një tjetër emër të rëndësishëm ndërkombëtar në fushën e turizmit në vendin tonë. Kompania D-Marin do të jetë krah nesh në këtë rrugëtim për transformimin e turizmit blu në Shqipëri dhe për vendosjen e standardeve të reja në atë çfarë ofron Shqipëria detare.”

D-Marin has been active in this sector for two decades, extending its network to Italy, Spain, Croatia, and other locations. It initiated its operations with the first marina in Turkey and currently offers management services and development for approximately 23 marinas in 8 different countries globally, boasting a total capacity of 12,000 mooring spaces. Environmental care is a pivotal element in the company’s daily operations, with a focus on minimizing pollution and ensuring a clean and healthy environment.

An integral part of D-Marin’s philosophy is to address the needs of the community, showcasing respect for the culture and tradition of the area. Beyond marina management, the company actively contributes to supporting social, cultural, and economic development in the regions where it operates. This commitment centers on nurturing human capital and safeguarding the natural environment.


“Two factors led us to choose Vlora Marina as our collaboration partner. The primary factor is the strategic geographical location of Vlora Marina, acting as a convergence point between the Ionian Sea and the Adriatic Sea. Given our operations in marinas across Croatia, Greece, and Turkey, this connecting point was a crucial addition for us. We consistently encourage our clients to explore these three locations, and Vlora was the missing link until now. Ambition is one of our guiding principles, with a focus on achieving a global presence. However, this project extends beyond that ambition, considering Vlora’s ongoing development; this collaboration represents just one facet of our broader developmental initiatives,”
thekson Gyozo Lantos, Drejtor i Shërbimeve Globale dhe Blerjeve, D-Marin.

Ndërsa sipas Selcuk Balci, Drejtor Menaxherial D-Marin, “Maritime tourism is a substantial contributor to a country’s economy, providing additional income. Beyond generating job opportunities for the community around the marina, it also stimulates the economy operating around Vlora Marina. Albania possesses great potential with its beautiful coastline, historical and cultural tourism, encompassing all the elements needed to transform into a powerful destination. The development of maritime tourism not only generates employment but also contributes to the overall economic growth of the region.”

“For the construction of the tourist port, the company Vlora Marina will invest around 45 million euros. The marina will comprise 438 mooring spaces for yachts and mega-yachts, with lengths of up to 50 meters. The Vlora Marina, or the tourist port of Vlora, is a concession that foresees the transformation of the old industrial port into a tourist marina, following the strategy of the Albanian state for tourism development. The concession includes the construction, management for a 35-year period, and later the transfer of the tourist port to the state. Upon the conclusion of the concession period, the tourist port will be transferred to the Albanian state. The value of the marina at the time of handover to the Albanian state will be around 5 times higher than the investment value for its construction. An added value will be the strategic positioning of the marina on the maps of Mediterranean maritime tourism and the construction near the port of 5-star hotels, completing the range of services.

Kjo është marrëveshja e rradhës e rëndësishme që Vlora Marina nënshkruan në pak kohë. Më herët është nënshkruar edhe një marrëveshje me rrjetin prestigjioz Marriot, një marrëveshje që do të sjellë për herë të parë në Shqipëri konceptin e apartamenteve të branduara dhe hotelin me 5*, Vlora Marriot Hotel.

Vlora Marina Residences partners with Marriott to bring 5-star hotel & branded apartments

Vlora Marina Residences në partneritet me Marriott sjell hotelin me 5 yje & apartamentet e branduara

Vlora Marina Residences partners with Marriott to bring 5-star hotel & branded apartments

Vlora Marina Residences dhe Marriott International nënshkruan marrëveshjen që i hap rrugën hotelit me 5 yje të certifikuar ndërkombëtarisht në Vlora Marina. Investimi mbi 100 milionë euro parashikon ngritjen dhe menaxhimin e hotelit Vlora Marriott Hotel si dhe prezantimin e një koncepti të ri për Shqipërinë dhe rajonin që janë apartamentet e branduara. Hoteli i ri do të vendoset në zemër të Vlorës dhe do të jetë pjesë e investimit në Vlora Marina, projektit urban miks, i cili përfshin një marinë të klasit botëror me 438 vende për ankorim të jahteve dhe mega-jahteve, apartamente premium me pamje nga deti, njësi shërbimi dhe zona argëtimi.

Vlora Marriott Hotel parashikon zhvillimin harmonik të peizazhit të qytetit duke sjellë prestigjin e një përvoje të gjatë të hotelerisë me 5 yje dhe rezidencave të branduara, një koncept i ri i cili i shton një tjetër dimension këtij projekti.

Marrëveshja me Marriott International shënon një fillim të rëndësishëm për Vlorën dhe për standardet më të larta që Shqipëria po përvetëson në fushën e turizmit dhe mikpritjes. Si hoteli me 150 dhoma ashtu edhe apartamentet e brandura (branded apartments) do të manaxhohen nën të njëjtën strehë nga i njëjti ekip Marriott, duke garantuar cilësinë dhe standardet më të larta ndërkombëtare.

Në fjalën e saj, që i parapriu nënshkrimit të marrëveshjes, Ardiana Sokoli, Zv. Presidente e Grupit BALFIN për Pasuritë e Paluajtshme tha se ky bashkëpunim dhe standardet e parashikuara për t’u implementuar, ndryshojnë tërësisht rregullat e lojës në industrinë e hotelerisë në Shqipëri.

“Sot, qëndrojmë këtu me partnerët tanë nga Marriott, të bashkuar në vizionin dhe përkushtimin tonë për ta bërë Vlora Marriott Hotel një shembull të shkëlqyer në hoteleri. Ne besojmë shumë se Vlora do të kthehet në një nga qytetet më të rëndësishme mesdhetare dhe flamuri i ekonomisë blu shqiptare. Së bashku me partnerët tanë vendas dhe ndërkombëtarë, po prezantojmë koncepte novatore në arkitekturë dhe objekte urbane që do të transformojnë zonën aktuale duke përmirësuar ofertën e Vlorës si destinacion turistik, duke nxitur ekonominë vendase dhe duke krijuar më shumë mundësi punësimi.”

Silvija Lovreta, Drejtoreshë për Evropën Jug-Lindore në Marriott International, e cilësoi këtë marrëveshje një përmbushje të kërkesës që vendi ka për brande të tilla në shërbimin e hotelerisë. “Jemi të lumtur që gjetëm partnerin e duhur për të sjellë në Shqipëri këtë koncept të ri hotelerie.”

Silvija Lovreta, Drejtoreshë për Evropën Jug-Lindore në Marriott International, e cilësoi këtë marrëveshje një përmbushje të kërkesës që vendi ka për brande të tilla në shërbimin e hotelerisë. “Jemi të lumtur që gjetëm partnerin e duhur për të sjellë në Shqipëri këtë koncept të ri hotelerie.”

I përshtatshëm si për ata që udhëtojnë për biznes, ashtu dhe për turistë, Vlora Marriott Hotel parashikohet të ketë 150 dhoma dhe suita, si dhe mbi 100 apartamente për shitje nën emrin Vlora Marriott Residences. Hoteli përfshin pishinë të brendshme dhe të jashtme, katër restorante dhe bare, një plazh privat me një beach bar, spa, një qendër fitnesi dhe një hapësirë moderne për biznes dhe takime. Gjithashtu do të sigurohet edhe një qendër socio-argëtuese për vizitorët dhe qytetarët e Vlorës. Rezidencat janë projektuar me sipërfaqe nga 75 deri në 220 m² me një deri në katër dhoma gjumi, ndërkohë që banorët do të kenë akses në palestër private si dhe facilitete të përzgjedhura të hotelierisë.

I përshtatshëm si për ata që udhëtojnë për biznes, ashtu dhe për turistë, Vlora Marriott Hotel parashikohet të ketë 150 dhoma dhe suita, si dhe mbi 100 apartamente për shitje nën emrin Vlora Marriott Residences. Hoteli përfshin pishinë të brendshme dhe të jashtme, katër restorante dhe bare, një plazh privat me një beach bar, spa, një qendër fitnesi dhe një hapësirë moderne për biznes dhe takime. Gjithashtu do të sigurohet edhe një qendër socio-argëtuese për vizitorët dhe qytetarët e Vlorës. Rezidencat janë projektuar me sipërfaqe nga 75 deri në 220 m² me një deri në katër dhoma gjumi, ndërkohë që banorët do të kenë akses në palestër private si dhe facilitete të përzgjedhura të hotelierisë.

Vlora Marina, the first world-class marina in Albania, makes its debut

Prezantohet projekti Vlora Marina, e para marinë e klasit botëror në Shqipëri

Prezantohet projekti Vlora Marina, e para marinë e klasit botëror në Shqipëri

Në Muzeun Kombëtar të Pavarësisë në Vlorë, një vend që simbolizon historinë, përzgjedhur po aq si një pikë takimi për të parë nga e ardhmja, u prezantua projekti Vlora Marina, e para marinë e klasit botëror në Shqipëri. Një mbrëmje e veçantë bëri bashkë investitorë, partnerë e figura të njohura publike.

Vlora Marina është një ndër investimet strategjike më të rëndësishme që po realizohen në Shqipëri, një projekt i përbashkët i Grupit BALFIN dhe Brunes. “Ky port modern do të shërbejë si porta komunikuese e vendit tonë me destinacionet më të kërkuara turistike, duke mirëpritur vizitorë dhe rezidentë nga të gjitha anët e globit, për të përjetuar bukurinë dhe mikpritjen e pashoqe që ofron Shqipëria dhe veçanërisht Vlora,” tha Menaxheri i Projektit Ervin Bacaj, gjatë fjalës së tij në prezantimin e Vlora Marina.

Presidenti i Grupit BALFIN, Samir Mane, e konsideroi këtë investim shumë të rëndësishëm për zhvillimin e turizmit në vend. “Vlora Marina parashikon të sjellë në Shqipëri mbi 200 mijë turistë në vit, përkthyer në 20 milionë euro të ardhura në vit për ekonominë vendase si dhe hapjen e shumë vendeve të reja të punës. Padyshim do të jetë një katalizator zhvillimi për qytetin,” u shpreh ai.

Ndërsa bashkë-investitori Gerond Çela, President i Brunes, e cilësoi projektin si një aset të çmuar që do t’i shërbejë qytetit, vendit dhe ekonomisë, gati për të pritur ankorimet e para nga sezoni i ardhshëm.

Brandet ndërkombëtare që do i bashkohen këtij projekti janë pjesa më e rëndësishme e tij. Marinën e parë në vend do ta menaxhojë një ndër emrat më të mëdhenj dhe prestigjiozë të industrisë botë, prezent në 7 shtete të ndryshme dhe me një fond prej 20 marinash në menaxhim, emri i së cilit do të zbulohet në vijim.
E vendosur në një nga pozicionet më të favorshme të qytetit, Vlora Marina sjell për herë të parë në Shqipëri një zhvillim urban miks, krejt autentik. Një marinë të klasit botëror me 438 vende për ankorim gjatë gjithë vitit, apartamente premium me pamje nga deti, një rrjet të njohur të brandeve luksoze me 5 yje të hotelerisë dhe një shëtitore që sjell markat më të njohura tregtare. Projekti prezanton gjithashtu rezidencat e branduara, një koncept i ri i cili i shton një tjetër dimension ekskluzivitetit dhe sofistikimit të Vlora Marina.

Ansa: Vlora Marina, part of the “explosion” of tourism in the Adriatic

Agjencia italiane e lajmeve Ansa: Vlora Marina, pjesë e “shpërthimit” të turizmit në Adriatik

Agjencia italiane e lajmeve Ansa: Vlora Marina, pjesë e “shpërthimit” të turizmit në Adriatik

Një artikull i publikuar në agjencisë shtetërore italiane të lajmeve, ANSA i kushtonte vëmendje investimeve në rritje që po prekin të dy krahët e Detit Adriatik, ku nuk dilte jashtë vëmendjes edhe projekti më i ri në Shqipëri, ai i Portit të jahteve të Vlorës, ose siç njihet ndryshe, Vlora Marina, i cili edhe përse për nga gjeografia i përket detit Adriatik, ndodhet fare pranë, për të mos thënë në kufi, me Detin Jon, karakteristikë që e bën projektin edhe më të veçantë në krahasim me investime të tjera të ngjashme.

Mbi 416 milionë euro investime të nisura apo të planifikuara për infrastrukturën janë dedikuar për turizmin në detin Adriatik. Ky është vlerësimi për periudhën trevjeçare 2023-2025, sipas Risposte Turismo, një kompani italiane e specializuar në kërkimin dhe konsulencën e turizmit, dhe që ishte përfshirë në Raportin e Turizmit të Detit Adriatik, të paraqitur së fundmi në Dubrovnik nga Presidenti i kësaj sipërmarrje, Francesco di Cesare, siç citohej nga Ansa.
“One of the new projects is Vlora Marina in Albania (with 438 sailing posts also provided for the superyacht segment, which will be ready starting from 2025 thanks to a total investment of around 45 million euros)” – is mentioned in the article, where it is also mentioned that Albania has the largest increase in the Adriatic region, with 53.9% passengers more than a year ago, after Slovenia, which had a greater increase, and before Montenegro, Greece, or Italy, which are still well ahead in terms of the total number of visitors.
Sipas studimit, industria e kroçerave dhe në veçanti segmenti i trageteve do të jenë sektorët që do të përfitojnë më shumë nga investimet e reja në trevjeçarin e ardhshëm, për një shumë totale prej rreth 210 milionë eurosh.
Many other projects will expand existing structures, including the Polesana marina (138 new berths for a total investment of €20 million) and the Corfu marina (39 new berths for an investment of around €1.5 million). In Italy, about 100 new berths will be created, from 40 expected by the end of 2023 in the tourist port of Jesolo (Venice) to almost 50 that will be ready in 2024 in the tourist port of Rodi Garganico in the province of Foggia and another ten of the Brindisi Marina.
“The figures we published for all operators in this sixth edition of the Adriatic Sea Forum testify to the development of all marine tourism in the Adriatic, a sector that will soon return, into a powerful economic generator” – said Cesare, the head of the company that made this study.

Vlora Marina attracts architecture students of the Catholic University “Our Lady of Good Counsel”

Vlora Marina tërheq studentët e arkitekturës së Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”

Vlora Marina tërheq studentët e arkitekturës së Universitetit Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”

Vlora Marina mirëpriti një grup tjetër studentesh në një vizitë në kantier, këtë herë nga Fakulteti i Arkitekturës në Universitetin Katolik “Zoja e Këshillit të Mirë”. 24 arkitektë të ardhshëm vizituan projektin turistik në qytetin bregdetar si pjesë e iniciativës së programit B4Students për të prezantuar studentët nga afër me fushën që studiojnë. Vizita ishte një kombinim i vëzhgimit të punimeve në kantier dhe ndërveprimit me profesionistë të industrisë.
Të shoqëruar nga dekani i Fakultetit të Arkitekturës, Prof. Fabio Capanni, e pedagogë, grupi i studentëve u takua me Menaxherin e Projektit, Ervin Baçaj, i cili i njohu ata me një prezantim të shkurtër të zhvillimit të tij dhe rëndësisë për komunitetin.
Gjatë turit të tyre eksplorues dhe të mësuarit në mjediset e kantierit të marinës, studentët u njohën me ekipin e inxhinierëve dhe arkitektëve të cilët iu treguan rreth teknikave të ndërtimit për pjesën kompozitive dhe funksionale. Aspekte mbi projektimin, planifikimi i hapësirës dhe teknologjia e përdorur ishin disa nga çështjet që u diskutuan me Drejtuesin e Kantierit në projektin Vlora Marina, Klarens Mishon.

“Popujt përreth Mesdheut janë të ndryshëm, por në të njëjtën kohë ndajnë diçka me njeri-tjetrin. Deti ka qenë gjithmonë një mjet themelor komunikimi për të gjithë këta popuj ndaj, fakti që hapet një port turistik i tillë në Shqipëri është thelbësor sepse e integron vendin në një sistem më të gjerë komunikimi dhe gjithashtu në një pjesë të turizmit që ndoshta momentalisht nuk vjen këtu. Ky projekt do të ndikojë jo vetëm nga pikëpamja ekonomike por edhe nga pikëpamja kulturore,” u shpreh Dekani Fabio Cappani. Ai vlerësoi gjithashtu praktikat profesionale që ofron Grupi BALFIN nëpërmjet programit B4Students.

Menaxheri i projektit, Ervin Baçaj tha se:“Vlora Marina do të ketë në përbërje një grup aktivitetesh të cilat e bëjnë unik në llojin e saj. Ne jemi të hapur të ndajmë përvojën, risitë dhe sfidat e këtij projekti unik me profesionistët e ardhshëm të fushës, për t’i familjarizuar ata me industrinë.”

Vlora Marina është projektuar për t’u shndërruar në nyjen qendrore të zhvillimit të turizmit elitar në Shqipëri. Krahas vendeve të reja të punës që do vazhdojë të krijojë deri në operimin e plotë të saj, porti turistik pritet të kontribuojë mbi 20 milionë euro në vit në ekonominë e qytetit nga të ardhurat e portofolit të shërbimeve.

Why you should invest in a property near a Marina!

Pse duhet të investoni në një pronë pranë një Marine!

Pse duhet të investoni në një pronë pranë një Marine!

If you are looking for a good investment opportunity, a home to live or a fantastic vacation for the whole family, there is only something magical that can make this wish come true; buying a house by the sea!
The relaxing view as you watch the world go by while enjoying the luxurious comfort of your new home in Marina, is the best way to relax.
It is already a fact that living by the sea has a positive effect on human well-being.

Këto janë disa nga përfitimet kryesore të të jetuarit në marinë, afër detit, pranë gjithçkaje.

1. Sportet ujore dhe aktivitete të tjera

Të jetosh buzë detit do të thotë të notosh, të bësh banjo dielli dhe për më aventurierët; kayaking, vela dhe zhytje. Sapo siguruar një fundjavë argëtuese, të mbushur plot me aktivitete që në fund do t’ju dhurojnë një ndjesi të fortë lirie.

2. Pamje të pakrahasueshme me asgjë tjetër
One of the most attractive aspects that leads to the list of benefits is the breathtaking panoramas that they offer.
Imagine sitting on your veranda and a deep sense of calm passes through you as you are looking at the magnificent view of the sea in front of you.

3. Investim i shkëlqyer

Pavarësisht se ku ndodhet kompleksi rezidencial, pronat afër detit do të jenë gjithmonë të kërkuara. Ju mund të paguani më shumë për këto lloje të pronave, por kthimi me kalimin e kohës justifikon investimin. Nëse vendosni të merrni me qira pronën tuaj, mund të kërkoni qira më të lartë për shkak të vendndodhjes së saj buzë detit.
4. Ajri i pastër i detit

Të jetosh buzë detit do të thotë të marrësh përditë dozën e nevojshme për një jetë të gjatë e të shëndetshme. Ajri i detit do të mbushë mushkëritë tuaja duke ju bërë të ndiheni të rinj dhe të freskët gjatë gjithë kohës.

Vlora Marina, the project that is transforming elite tourism in Albania!

Vlora Marina, projekti që po transformon turizmin elitar në Shqipëri!

Vlora Marina, projekti që po transformon turizmin elitar në Shqipëri!

While all of Albania’s energy is oriented towards investments in the field of tourism, one of the projects that is receiving special attention is Vlora Marina, which is considered one of the most strategic in the development of elite tourism in the country.
Vlora Marina, which stands as a precious stone between two seas, the Adriatic and the Ionian, is predicted to be one of the largest in the Balkan region, turning into a competitive project in a global market. Vlora Marina was conceived to offer the best services with the highest quality and also to bring a new approach to hospitality, a sector still unconsolidated with the appropriate standards in Albania.
The increasing number of cruises that stops on Albanian shores, and the addition of a new direct flight line such as Ryanair with 18 destinations from Tirana to Europe, have led to a significant increase in foreign visitors in Albania.
The growing number of tourists is the main reason of all these elite investments are capable to offer premium services.
This new project has attracted the attention of foreign media. The Italian news agency ANSA described Vlora Marina as part of the explosion of tourism in the Adriatic. According to the study conducted by Risposte Turismo, an Italian company specializing in tourism research and consultancy, Albania has the largest increase in the Adriatic region, with 53.9% passengers more than a year ago, with a larger increase and ahead of Montenegro, Greece, or Italy.
According to the study, the cruise industry and in particular the ferry segment will be the sectors that will benefit the most from new investments in the next three years.
According to the official figures in the country, in the first 4 months of 2023, the number of passengers from cruises was 8% higher compared to the same period last year.
The economic development that this project will generate is expected to transform Vlora and Albania into one of the most competitive countries in the elite tourism industry, in the Balkan region and even wider throughout the Mediterranean.

According to the prediction, the implementation of this project will bring to the economy of Vlora a benefit of 4.3 million euros per year.
Located in one of the most strategic positions of the city, Vlora Marina brings for the first time in Albania a mixed urban development, completely authentic. In a world-class Marina with 438 berths, Premium apartments with exclusive sea views, and a well-known network of 5-star luxury hotel brands.

The lack of Albanian infrastructure in yacht berthing

Shqipëria mungesë infrastrukture në ankorimin e jahteve

Shqipëria mungesë infrastrukture në ankorimin e jahteve

Vlora Marina një domosdoshmëri për zhvillimin e turizmit.


Croatia and Montenegro are two of the region’s countries that register a large number of yachts berthed for the summer season. The neighboring country, Italy, also registers high numbers with visitors from all over the world who choose it as a destination . All these three countries are best-loved by tourists, not only for the historical heritage they have or for the coastline, but also for the proper infrastructure they have for berthing yachts, ranking them on the map of elite tourism.
Where is Albania positioned regarding this aspect?
During the summer season, in our country, random yachts anchor in the city of Vlora or Saranda using the current ports and choosing Albania only as a transitory plac. The lack of a port with all the right parameters for berthing yachts means that our country is not preferred for this type of tourism, even though what we offer on our coastline has the same parameters as that of neighboring countries.
According to Ervin Bacaj , the Project Manager of the new Vlora Marina port, investing in this directon is really important, not only to give another boost to country’s tourism, but also to turn it into elite tourism.
Bacaj emphasizes that Vlora has a long coastline, with beaches frequented not only by Albanians but also by foreign citizens, who choose Albania as a tourism destination during the season of summer. Thus, by accomplishing the appropriate infrastructure, more tourists from all over the world will join the country with their yachts with the intention to stay longer and not only as a transitory place.

Vlora Marina, the project that completes the infrastructure for a year-round tourism

Vlora Marina projekti që plotëson infrastrukturën për një turizëm gjatë gjithë vitit

Vlora Marina projekti që plotëson infrastrukturën për një turizëm gjatë gjithë vitit

Not simply the city of Vlora, but in general coastal tourism in our country
has a seasonal tourism which lasts mostly until October, depending on the climatic conditions. It is often discussed about a season that lasts throughout the year, but in order to have such tourism there is also a need for a proper infrastructure that
facilitates the movements of tourists who want to visit our coast as well as the addition of accommodation structures.

Vlora Marina is the project that aims to turn the city of Vlora into a center
not only seasonal but visitable all year round. With a marine for berthing yachts, with the promenade along the marine where various services meet the demands of visitors within all service standards. Vlora Marina is expected to fill what is missing in the country’s tourism. But with the new project, the visitors of the marine will also require other complementary services, and this is precisely why
there is a need for more hotel capacities.

According to tourist agencies, the city of Vlora continues to be attractive for both local and foreign tourists. Every year there are more requests for hotels from foreign tourists who prefer to visit our country attracted by the coast, natural beauty, history and local cuisine. By achieving this necessary infrastructure, such as the harbor for berthing yachts and meeting the accommodation requirements
within the standards, the city of Vlora, and not only, is intended to become a destination in the winter season as well.

Vlora Marina, the tourism project that will reshape country’s tourism

Vlora Marina, projekti turistik që do të transformojë turizmin në vend

Vlora Marina, projekti turistik që do të transformojë turizmin në vend

Vlora Marina is the latest tourism project that is expected to be added to the city of Vlora, with the main aim of bringing a reshape of tourism, not only in this area but throughout the whole country. What is this project about? Vlora Marina is organized into several main areas: The tourism port designed as a world-class Marina with 438 berths for yachts and mega yachts. Lungomare will be a promenade that will expand along the seaside uniting the existing promenade with the sandy beach and service units along the promenade with shops, bars, restaurants and various spaces for entertainment. Each of these areas consists of its own purpose, but combined together they form a destination that will offer customers a lively environment where they can choose between several amenities and services to enjoy with their friends or family.

In view of its strategic positioning, Vlora Marina will offer the possibility of exploring the Albanian coast to foreign tourists who will choose our country to visit. Until now, this alternative did not exist and this caused Albania to lack the chance of being on the map of destinations for this category of tourists. Soon, Vlora Marina will not only position country tourism in this perspective, but will also affect economic development.